Ett stadsboende i villaidyllen – Västra Roslags Näsby

Snart kan du bo i Västra Roslags Näsby. Det blir en levande och tilltalande stadsdel med torghandel, uteserveringar, små butiker, delibutiker och cafeér.

Västra Roslags Näsby ligger centralt beläget i Täby. På bara 10 minuters promenad når du populära Täby Centrum. Med Roslagsbanan eller bil är du inne i stan på mindre än 20 minuter. Roslags Näsby station ska byggas om och får ett modernt stationshus och det blir dubbelspår för Roslagsbanan. Det ska vara enkelt och bekvämt att åka kollektivt, målet är att ha 10-minuterstrafik till och från stan. Den nya stadsdelen i Västra Roslags Näsby är omgärdat av uppvuxna och trivsamma villakvarter och med en ny gång- och cykelbro sammankopplas det nya med den befintliga bebyggelsen i Roslags Näsby.

Viktigt i planeringen har varit att prioritera en grönskande park och generösa lekytor för barnen. Här ska man få ett andningshål i den snabba vardagen, detta är en plats för såväl barnfamiljer som äldre, studerande som pensionärer.

Här växer en vacker stadsdel fram med flerbostadshus som har gröna och gemensamma takterrasser, en skrapa på 15 våningar med studentlägenheter och en annan förening har pool på den egna innergården. Addera där till stadsradhus med egna trädgårdar och stora etagelägenheter. För den moderna människan, med fokus på ett enkelt och socialt liv, nära men ändå avskilt, inkluderande utan måsten, ett boende som förenar det bästa av världar. Västra Roslags Näsby är en plats för alla.

Text: Linda Mode och Thèrése Akhtarzand
Bild: Täby kommun