Tibble Gymnasium och Täby Friskola startar traineeprogram

Tibble och Täby Friskola satsar på att bli Sveriges bästa skola! För att ta ett steg i den riktningen och ligga i framkant väljer de att starta ett traineeprogram.

Malin Eklöw som jobbar som Marknadsassistent på Tibble gymnasium och Täby Friskola berättar att programmet fått otroligt positiv feedback.
– Vi stod på Stockholms universitet förra veckan och presenterade programmet för lärarstudenterna där. De uttryckte att det är ju precis det här som de har saknat och att de uppskattar initiativet. Många har sökt tjänsten, vilket är jätteroligt, säger Malin Eklöw.

Niklas Pålsson, VD på Tibble gymnasium och Täby Friskola berättar om traineeprogrammet i Kfs:s artikel:
– Det finns många skäl, men den viktigaste är att eleverna i alla årskurser kommer få träffa och arbeta med nyexaminerade lärare som tack vare programmet är lugnare, och kan växa in i rollen på ett sätt som gynnar eleverna. Eleverna ska vara de stora vinnarna såklart.

– Vi vill vara Sveriges bästa skola. För att vara det måste vi också ligga i framkant med att fånga upp och utveckla duktiga lärare. Det måste vi bli bäst på och det här traineeprogrammet är ett steg i den riktningen, säger Malin.

Finns det fler skolor som jobbar på liknande sätt?
– Vi har inte sett någon annan skola som har en lika ambitiös introduktionsperiod för nya lärare. Däremot hoppas vi att många andra skolor hakar på vårt initiativ och ser fördelarna med att ge de nya lärarna en så bra start som möjligt, säger Malin.

Fakta om traineeprogrammet

Traineeprogrammet är en perfekt möjlighet för dig att utvecklas både som person och i din nya yrkesroll som lärare. 30% av din tid läggs på fortsatt kompetensutveckling istället för att enbart undervisa det första året.

Du får chansen att utveckla en bred kunskap om Tibble Gymnasium och Täby Friskolas verksamhet och möjliga utvecklingsvägar, samtidigt som du skapar dig en bra grund att stå på inför framtiden.

Vem kan söka?
Den som har en lärarexamen senast vid anställningstillfället eller max ett års arbetslivserfarenhet. Du ska även ha höga ambitioner och vilja vara med och utveckla Sveriges bästa skola.

Läs mer om traineeprogrammet här.

 

Text: Julia Pettersson
Bild: Pressbild