Täbys olika badplatser

När solen och värmen äntligen återkommer är det som att veva i gång en gammal SF Journalfilm ”Glada Täbybor ses bada vid kommunens alla trevliga bad.” Här får du de bästa tipsen på Täbys badplatser.

I sommartider är den gamla sloganen ”Täby-stan på landet” hetare än nånsin. Trots att kommunen varit en av de kommuner som vuxit mest under flera decennier finns här gott om grönområden. Och många sköna badplatser i Täby. Här listar vi de bästa:

Ängsholmsbadet i Gribbylund

Klassisk badplats vid Rönningesjön i Gribbylund med omklädningsrum, dusch, toalett, kiosk, boulebana och basketplan. ”Ängan” har också simskola för olika nivåer och ett 5-meter högt hopptorn för den våghalsige. EU-bad med utmärkt vattenkvalitet.

Skavlöten intill Skavlötens motionsgård

Perfekt för den som vill svalka sig efter löprundan. Denna natursköna badplats ligger intill Skavlötens motionsgård på Rönningesjöns östra sida. Badbrygga, omklädesrum, grillplatser, bastu och utomhusdusch. EU–bad och känt för höga vattentemperaturer.

Rösjöbadet i Skarpäng

Stort utomhusbad i Skarpäng och populärt häng för alla åldrar. Här finns två sandstränder med bryggor och grund del för barn. Omklädningsrum, toaletter och kiosk. EU-bad

F2-badet i Hägernäs

Havsbad på sjöflygets gamla område i Hägernäs. Långgrunt vid lång strand och inte alltför folktätt. Badet har brygga, stor gräsmatta och toalett. EU-bad.

Norskogsbadet EU-bad i Näsby Park

Populärt familjebad även vid sämre väder. Tempererad 25-metersbassäng för motionssim, grundare bassäng för lek samt plaskbassäng för de allra minsta. Simskola, omklädningsrum, dusch, bastu samt servering. Detta EU-bad ligger vid Centralparken i Näsby Park.

Näsa Äng havsbad i Näsby park

Mycket långgrunt havsbad i Näsby Park men fin utsikt över Bastuholmen. Sandstrand och stor gräsmatta med träd som skuggar under varma dagar. Toalett, fotdusch, grillplats, glasskiosk och lekplats med havstema. Nära till Kråkuddens klippbad. EU-bad.