Ta hissen upp till ditt gröna utegym

På en grönskande takterrass i Roslags-Näsby byggs ett utegym utöver det vanliga. Flyttar du in i en av studiolägenheterna i UNUM så är takterrassen och gymmet ditt att ta del av när du vill.

Tänk dig ett riktigt bra designhotell du läst om i någon livsstilsartikel, eller kanske till och med haft turen att få bo på. En ljus och välplanerad studio med allt du behöver. Ett yteffektivt och smart badrum. Och så i resten av byggnaden sköna ytor för att umgås, gymma eller bara hänga. Omvandla den tanken till ett boende istället, lägg till ett eget kök – och du har UNUM i Roslags-Näsby.

Alla lägenheterna har egna balkonger, men vill du kunna ta ut svängarna lite mer så tar du hissen (eller kanske trapporna för dig som tänker så) upp till takvåningen. Här breder en 400 kvadratmeter coolt designad terrass ut sig. Formgivaren heter Johan Paju, och har du varit på Urban Delis takterrass på Sveavägen i Stockholm så kommer du att känna igen Johans stil och idéer även här.

Ett utegym utöver det vanliga

Från terrassen har du milsvid utsikt över såväl resten av Roslags-Näsby som de villa- och grönområden som omger den nya stadsdelen. Insprängt i grönskan på taket finns flera olika sittgrupper och matplatser där du kan fika, grilla eller sola. Och mitt på terrassen finns det specialdesignade utegymmet.

Gymmet är format som en pergola; en träställning med klängväxter som skapar en skön trädgårdskänsla. I mitten finns bänkar för stretch och crossfit-övningar. Och runtom på ställningen finns utrustning för ett antal olika övningar för hela kroppen.

Fyra fördelar med utegym

Har du redan tränat på utegym? Då vet du redan en del om fördelarna. För dig som inte upptäckt dem ännu kommer här en liten trendspaning:

  1. Utegym är perfekta redskap i urban-tränings-trenden – att träna med/på det som stadsmiljön erbjuder i form av räcken, trappor, backar m m.
  2. Utegym är också perfekta för kroppsviktsträning: ett sätt att träna där din egen kropp utgör vikterna istället för exempelvis gymmens maskiner, hantlar och skivstänger.
  3. Utegym kombinerar också träning med att vara utomhus och andas in frisk luft, kanske perfekt som omväxling efter en lång dag på jobbet eller i skolan.
  4. När du bor hos Unum får du ju dessutom utegymmet på köpet och kan spara sköna tusenlappar på att slippa köpa gymkort.

 

Text: Anna Blixt