Promenad från lägenheterna i Näsbypark till Restaurang Pont

Bo i Täby, bo i lägenhet, bo i nyproduktion – allt detta är såklart förknippat med stor lycka, men något som förgyller lyckan är kanske en skön söndagspromenad. Bo I-gänget bestämde sig för att testa ett av Täbys bästa promenadstråk.

Startade vid Parkentrén

Täby är en stor kommun, så vi valde att utforska området kring Näsbypark, och det vi hittade var ett riktigt smultronställe!

Vi utgick från Maskinvägen i Näsbypark där Borätts lägenheter i Parkentrén ska byggas, ett område där man har nära till naturen, lekplatser och olika typer av motionsmöjligheter. Vi spatserade sedan ned till Näsaängsbadet för att gå längs vattnet.

promenad längs vattnet

Strandpromenaden i Täby

Med risk för att låta som en mäklartext så är det faktiskt en helt fantastisk strandpromenad! De stora båtbryggorna är fullbelagda med båtar trots att det är i slutet av säsongen, den vackra bladskogen är fantastiskt grön, det ligger fina lekplatser längs vägen samt ett schysst utegym och sandstrand med volleybollnät. Det är en fin strandpromenad som ger dig det där lilla extra.

Omgivningarna i Täby

Promenaden vi gick var inte bara längs vattnet utan även in i skogen. I skogen gick vi längs fina små promenadslingor och möttes av områdets pensionärer, hundägare och löpfantaster – helt enkelt en populär motionsslinga. Motionsslingan ger dig den där lugna fina känslan som bara skogen kan ge, du vet när det är helt tyst och det enda man hör är den ljuva vinden och hur trädgrenar svajar i takt.

Min kollega Linda fällde kommentaren ”det finns inget bättre än skogen” och vi var även enade om att promenader längs vattnet är något av det vackraste och mest uppskattade som finns.

skogen i Täby

För den som vill bosätta sig i Täby, eller redan bor i Täby är den här promenaden ett måste. Bor du mer i storstadspulsen kan det vara skönt att få den där lugna fina stunden och bara koppla av. Bor du i hus med tomt men vill komma bort en stund, eller känns det som att lägenhetens väggar tränger sig på dig, eller letar du efter den ultimata motionsslingan för att göra av med överskottsenergi? Ta en tur här.

Restaurang Pont

Går du längs vattnet hela vägen så avslutas promenaden sedan vid Restaurang Pont. Restaurangen med det ultimata läget och med en meny som är fylld av havets läckerheter.

Restaurang Pont

Bild och text: Julia Pettersson