Rönninge By – Täbys eget Skansen

Rönninge By är en unik lantbruks- och kulturgård, bara fyra kilometer norr om Täby Centrum. Här drivs jordbruk på gammalt sätt och gården samarbetar även med 4H. Det natursköna läget med bad- motions- skid- och skridskomöjligheter gör gården till ett populärt utflyktsmål för Täbybor året om.

Rönninge by är en populär samlingsplats

Täby har faktiskt ett helt eget Skansen, men med en autentisk historia som kan dateras till 1600-talet. På den tiden tillhörde Norrgården och Södergården Brahesläkten och Rydboholms Slott. På 1950-talet lades jordbruket ner och gården låg i träda tills kommunen bestämde sig för att göra Rönninge By till en kultur- och mötesplats. Sedan invigningen 1975 har Rönninge By varit en omtyckt samlingsplats för små och stora Täbybor.

Ponnyridning, fest, kaffestuga och läger i Rönninge By

I Rönninge By pågår det aktiviteter mest varje dag. Under veckorna avlöser skol- och dagisklasserna varandra. Barnen brukar bli guidade runt i byn och har även har chans att klappa hästarna, korna, getterna, grisarna, fåren, kaninerna och katterna. På helgerna fungerar byn som en mötesplats där ponnyridning är ett av dragplåstren.

Kaffestugan lockar också – efter promenaden, löprundan eller skridskoturen. Rönninge By ligger invid Rönningesjön och friluftsgården Skavlöten, så området bjuder på fin fritid för hela familjen. De erbjuder även festlokaler för uthyrning, 4H-verksamhet, barnkalas och sommarläger för barn.