Mörby Centrum blir Danderyds Centrum

Skandia Fastigheter är nu igång med den länge planerade stora om- och tillbyggnaden av Mörby Centrum.

Mörby Centrum får en ny identitet där det nya namnet blir Danderyds Centrum. Det blir en modern boutique-galleria med ett attraktivt restaurangutbud. Centrumet är öppet som vanligt under hela produktionstiden och planen är att dörrarna ska slås upp för det nya köpcentret år 2020. Centrumet blir betydligt större och här görs plats för ca 130 butiker.

Vad betyder ombyggnationen till Danderyds centrum?
• Köpcentret kommer öka i storlek med 18000 kvadratmeter
• Ny fasad samt interiör med generös takhöjd och inbjudande utemiljöer
• Det blir en modern galleria med ett breddat butiksutbud
• Två nya kontorshus
• Tre bostadshus uppförs inom centrumområdet
• Parkeringsplatserna utökas från 700 till hela 1300 stycken

Det nya köpcentret Danderyds centrum

Danderyds Centrum är den perfekta platsen för ett modernt köpcentrum; strategiskt med tunnelbana i huset och stort busstorg precis utanför. Besökarna förväntas spendera mer tid i centret än i nuläget, då det utöver om- och tillbyggnad med fler butiker även ska bli ett attraktivt utbud med lockande café och restaurangliv.

Projektets första fas består av det åtta våningar höga kontorshus som byggs intill köpcentrets södra entré. Den första fasen innefattar även det parkeringshus som uppförs på andra sidan E18 (där den huvudsakliga utökningen av parkeringsplatser kommer att ske) – och som när det är färdigt kommer att kopplas samman med centrumet med en täckt gångbro.

Danderyds centrum

Centrumbyggnaden och kontorshusen i Danderyds Centrum kommer att miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM.

Text: Julia Pettersson
Bild och informationskälla: Skandia Fastigheter