Skolor i Täby

I Täby finns en mängd skolor i såväl privat som kommunal regi. Använd gärna tjänsten Grundskolekvalitet som Svenskt Näringsliv, Sveriges kommuner & Landsting samt Friskolornas Riksförbund står bakom så kan du jämföra skolorna utifrån de egenskaper som är viktiga för dig.

På fritiden i Täby

I Täby har du alltid nära till natur, bibliotek, evenemang, friluftsliv, historiska sevärdheter och aktiviteter för alla åldrar året om.

Skogen och vattnet är framträdande i Täby med stora grönområden, flera sjöar, en kuststräcka och två av Sveriges största småbåtshamnar. Halva Täby är grönt därför finns det alltid något att göra: på sommaren kan man bada utomhus, på vintern kan man åka längdskidor i preparerade spår.

Visste du att Täby har ett rikt föreningsliv och det finns över 400 aktiva och engagerade föreningar för alla åldrar och intressen?

Vill du lära dig mer om vikingar? Besök Runriket som har mest runinskrifter i världen och upptäck Estrid – den mäktigaste kvinnan i Täby på 1000-talet.

Är du ung i Täby kan du träffa vännerna på gården och få minnen för livet på ett sommarläger. Alla som går i årskurs 4 och uppåt är välkomna!

Följ också Bo i Täby på Facebook, så är du alltid uppdaterad om vad som är på gång.

Täby Centrum

I Täby Centrum hittar du stora internationella varumärken som bl.a. Apple Store, Tommy Hilfiger, Lexington, J.Lindeberg, Odd Molly, Sephora, Vapiano samt lokala aktörer i en skön mix. Förutom alla våra butiker och ett stort utbud av restauranger och kaféer hittar du all service du behöver: livsmedelsbutiker, apotek, kemtvätt och Systembolaget. Vi har även en biograf samt andra tjänster som bank, post och husläkarmottagning. Det finns ca 2700 parkeringsplatser i anslutning till Täby Centrum, där vi erbjuder våra besökare 2 timmar fri parkering.

Tillgänglighet i Täby

Täby kommuns policy är att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva som alla andra med samma rättigheter och skyldigheter. Vi arbetar därför långsiktigt med att förbättra den fysiska miljön på allmän plats. Det handlar främst om att förbättra framkomligheten för personer med funktionsnedsättningar samt äldre människor vilket även gynnar övriga medborgare.

Guidade turer för nyinflyttade

Nyinflyttad i Täby? Då är du välkommen att följa med Täby kommun på en guidad busstur. Syftet med turen att du som ny Täbybo ska få chansen att upptäcka några av alla våra smultronställen och lära känna din kommun lite bättre. Läs mer och anmäl dig till guidningen här.