Line inreder visningslägenheter

Line Sandberg inreder med en fantastisk stilkänsla och har ett gott öga för detaljer. Här berättar hon om hur det är att inreda visningslägenheterna för JM.

Jag; Julia Pettersson och Linda Mode från Property People tar en sväng till Täby Centrum och JM:s nya lägenheter öster om centrumområdet för att hälsa på Inredaren Line Sandberg, från företaget Loft Stockholm. Hon jobbar just nu med att inreda visningslägenheten för JM:s heta Täbyprojekt. Visningen för Pegasus kommer hållas i den här lägenheten eftersom Pegasuslägenheterna fortfarande håller på att byggas.

Vårt första möte med JM:s nyproducerade stylade lägenhet

Line välkomnar oss med ett stort leende och visar oss sedan runt i lägenheten.
Vi fascineras direkt av den stilrena bostaden som ändå avger en hemtrevlig känsla. Jag förundras över hur man kan slänga filten så slarvigt snyggt över soffan, något jag själv aldrig lyckas med.
– Hon har gjort det igen! Ropar Linda, som sett hur Line inrett tidigare lägenheter.
– Så här vill jag ha det hemma, klämmer jag ur mig.

Line som avbrutits mitt i sitt arbete säger åt byggrabbarna vad de ska göra (det är byggherren som lånar ut en eller flera personer från produktionen för att hjälpa henne sätta upp lampor, gardinstänger , tavlor osv.) och kommer sedan fram till oss för att prata om hennes jobb.

Hur länge jobbar ni med att inreda en lägenhet?
– Det är svårt att svara på, det beror bland annat på storleken på lägenheten. JM bestämmer i ett tidigt skede standarden på lägenheten såsom diskmaskin, golv, kakel osv. Ibland är vi med i dessa tidiga skeden men inte i just det här fallet. Det jag då gör som inredare är att välja väggfärg, möbler och detaljer för att nå den där hemtrevliga känslan folk söker, säger Line.

line-inreder-boitaby

Skillnader mellan att inreda ett hem och en visningslägenhet

Line med sina sex års erfarenhet som inredare förklarar att det är ett annorlunda tänk när det kommer till att inreda en visningslägenhet, skillnad mot ett hem där någon redan bor.

Jag ber henne förklara mer.
– När man inreder en visningslägenhet gäller det att tänka på projektets målgrupp och de som kan tänkas eller redan har bokat en lägenhet i området. Visningslägenheter inreds även för att de ska se bra ut på bild, samt att rummen ska upplevas på ett visst sätt. Inreder man hemma tänker man ofta mer på funktion och vad som är praktiskt. När man inreder en visningslägenhet behöver man tex inte fokusera på tvn:s placering eftersom den inte är i fokus för det här ändamålet, i dessa nybyggda lägenheter är det även ofta tydligt var den bör stå i och med bra planering och placering på uttag osv. Jag har alltså lyxen att strunta lite mer i sådana praktiska element då det viktigaste är att det ska se snyggt ut, säger Line.

line-sandberg-boitaby

Vad ingår när man anlitar Loft Stockholm?
– Vi sköter allt från flyttning, till beställning och inköp av möbler och inredning. Vi är ett större team som jobbar med detta, och har även en till jätteduktig inredningstjej inom kort på ingång.

Vi är båda imponerade av Lines jobb. Tackar för oss och får varsin kram av Line. Så fort vi vänt ryggen till hör vi hur hon genast återgår till sitt arbete.

Line är en person som jag redan efter en enda träff vågar beskriva som engagerad, proffsig, ödmjuk och lugn. Det märks att hon älskar vad hon gör och att hon tar jobbet på stort allvar.

Missa inte att kolla in JM:s projekt. Den allmänna säljstarten är efter sommaren, missa inte det!

Text och bild: Julia Pettersson