Täby – ett idrottsmecka!

Idrott i Täby

Visste du att Täbys ungdomar idrottar mest i landet?

Idrott i Täby – Bäst i Sverige! Nyligen kom färska resultat om ungdomars idrottsvanor och undersökningen visar att Täbys ungdomar idrottar mest i hela landet. Heja Täby! Här har siffrorna gått upp rejält de senaste åren, speciellt för tjejer, men även för killar. Resultaten är hisnande. Ingen annan kommun under 2000-talet har lyckats nå samma siffror. För att trenden ska fortsätta har vi här listat upp några av de fantastiska idrottsmöjligheter som finns i kommunen.

Motionsspår och utegym

Först och främst finns här en uppsjö av möjligheter för dig som helst motionerar för dig själv och inte är intresserad av föreningsliv eller lagsport. Totalt finns sex olika spår som är belysta mellan kl. 05:00 och 22:00. Fyra av spåren är motionsspår, vissa är sk halvspår och övergår på vissa ställen i gångvägar.

Kommunen har hela åtta olika utegym. Vissa av dem finns i anslutning till skateparker, boulebanor, fotbollsplaner och lekplatser. I centralparkens utegym finns ett skilt utegym utformat för träning av koordination och balans för äldre.

idrott i täby - simma
År 2022 öppnar en ny simhall i Täby!

Bad och idrottshallar

För dig som älskar att bada finns Tibblebadet. Här kan du motionsbada i en av landets få 50-meters bassänger. Och om bara några år finns en helt ny simhall i Täby. År 2022 står Täby nya simhall klar och ska erbjuda en komplett friskvårdsanläggning för lek, motionssim och avkoppling.

I kommunen finns även fyra idrottshallar där det finns möjlighet till allt från bordtennis och squash till styrketräning och skytte.

Ishallar och skridskobanor utomhus

I Täby finns två ishallar där du kan spela hockey eller testa på konståkning. På allmänhetens åkning får vem som helst vistas i hallen. När vädret tillåter gör även kommunen två isbanor – en vid Tibblevallen och en på Täby torg.

Naturisarna och isläget på sjöarna, plogade isbanor osv kan du hålla koll på via kommunens webbsida under årets kalla månader. Kommunen tillhandahåller inte bara plogade banor, utan även plurrningsvak. Läs mer här.

Skidspår i Täby

När vintern är tillräckligt snörik anlägger kommunen motionsspår vid Täby IP, Skavlöten och Ensta. Konstsnöspår finns vid Arninge golfklubb för klassisk åkning och skate. Spåret är öppet under vintern och du betalar för att åka här, då spåret drivs av ideella initiativ från Täby IS och Sundbybergs IK.

idrott i täby - rida
I Täby finns ett stort antal ridskolor att välja mellan.

För dig som gillar att rida

För dig som gillar ridning finns en massa fina ridvägar runtom i kommunen. I Täby finns flera ridskolor, bland annat Täby Ryttarcenter, Viggbyholms Ridklubb, Skölds Ridskola, Hagby Ryttarförening, Swartlings Ridskola och Amatörryttarklubben.

Discgolf

I Täby finns en disc- eller frisbeegolfbana. Denna sport passar alla så gör ett besök till Erikslund och testa på!

Skate- och cykelpark

I Åva hittar du både en cykel- och en skatepark för dig som gillar att färdas fram på skate eller cykel. Skateparken är nybyggd och 800 kvm stor. Perfekt för skategalna barn och ungdomar!

Golf

Runtom Täby finns tre fina golfbanor – Täby Golfklubb, Arninge Golfklubb och Jarlabanke Golfklubb. Om du tröttnar på de lokala klubbarna finns det även fler anläggningar i de anslutande kommunerna som du kan besöka.

Idrottsföreningar

Oavsett vad du gillar att syssla med – fotboll, innebandy, gymnastik, ridning, simning, skidning, hockey, tennis, badminton hittar du en klubb för dig i Täby. Bara sök på vald idrott så hittar du en uppsjö av föreningar som gör just det du eller dina barn vill göra. Läs mer på kommunens webb och googla dig fram till önskad klubb!

Lycka till med idrott i Täby!

Här kan du läsa mer om biblioteket i Täby.