Cykelpoolen hos UNUM

UNUM är ett bostadsprojekt utöver det vanliga. Här finns bland annat takterrass, utegym och en gemensam cykelpool.

Tobin Properties som utvecklar UNUM tycker det är viktigt som byggherre att ta aktiva beslut som gynnar en framtid av hållbara transporter, därmed landade det i en cykelpool hos UNUM.

Cyklar för alla tillfällen

I cykelpoolen hos UNUM hittar du lastcyklar, elcyklar och några vanliga herr- och damcyklar.

Lastcykeln: Precis som det antyder är en helt ultimat cykel för att lasta grejer på. Oavsett om det är en möbel, groggvirke eller storhandlingen inför veckan – denna cykeln kommer vara en klar favorit vid speciella tillfällen.

Elcyklar: Har du någon gång funderat på känslan av att snabbt och smidigt cykla förbi övriga cyklister i uppförsbacken, eller att kunna behålla farten i motvind? Jag lovar, det är helt oslagbart!

Vanliga cyklar: Trots ovanstående läckra varianter av cyklar så räcker det ofta bra med helt vanliga dam och herrcyklar. För en tur till city, hem till polaren eller bara för motion passar en vanlig cykel kanon.

Hur bokar man upp sig på en cykel?

– Du kommer att kunna boka en cykel via en app. Det är även appen som du låser cykeln med, berättar Tobias Lewandowski som är projektledare för UNUM.

Kostar det att vara med i cykelpoolen?

– Den största delen ingår i månadsavgiften, men sen tillkommer det en liten avgift för att vara en aktiv medlem av cykelpoolen – för att bekosta service och underhåll på cyklarna, förklarar Tobias.

Tobias berättar även att UNUM ligger så nära Roslagsbanan och bussen så att kändes viktigare med en cykelpool än bilpool. Han tillägger: ”Men vem vet, märker vi en efterfrågan kanske det installeras en elbilspool”.

 

Text: Julia Pettersson