10 anledningar att flytta till Täby

Funderar du på att flytta till Täby?

Här bjuder vi dig på 10 anledningar till varför just du ska flytta till Täby. Går du i flyttankar och undrar över var du ska bo när du blir stor? Om du redan bor i Täby kan du skatta dig lycklig och klappa dig själv på axeln. Bor du inte i Täby så kommer du att vilja göra det då du läst detta. Här finns nämligen allt du behöver för ett toppenliv!

1. I närheten av allt

I Täby bor du på lämpligt avstånd från allt du behöver. Bara en kort pendelfärd in till city, cykelavstånd från havet och skärgården, 30 min till Arlanda och världen.

2. Skolor i toppklass

Täby erbjuder skolkvalitet som heter duga. I Täby har skolorna redan länge hållit en mycket hög nivå. Här kan du vara säker på att ditt barn får de bästa av utbildningar och en god start i livet.

3. Shopping på gångavstånd

Visst, det finns en viss charm i att shoppa i city, men det är också väldigt bekvämt att gå, cykla eller åka den korta sträckan till Täby centrum och handla allting på ett och samma ställe.

4. Kommunikation

Roslagsbanan rustas upp och inom kort kommer du att komma hela vägen in till Stockholm City, utan byten eller krångel.

5. En perfekt kombination av stad och natur

Här kan du bo modernt och urbant, men ändå ha lugnet, havet och skärgården runt hörnet. Här finns bostäder av alla slag – allt från villor till smarta, smålägenheter och lyxiga takvåningar. Täby har något för alla.

6. Miljösmart boende

Täby har de senaste åren rankat högre och högre i miljöjämförelser mellan kommuner i Sverige. Alla de nya områden som nu växer fram i Täby har en stark miljöprägel. Här kan du kolla in några bostadsprojekt!

7. En bubblande kommun

I Täby händer massor just nu. Här byggs flera unika bostadsområden, med fokus på innovation och miljö. De nya områdena planeras med ytor som torg och träffpunkter för att göra staden trevligare att bo och vistas i.

8. Fritidssysselsättning

I Täby finns ett rikt föreningsliv med över 400 föreningar och massor av härliga fritidsaktiviteter.Perfekt för dig som flyttat till Täby och behöver nya nätverk. Här finns idrottshallar av alla de slag, golf, ridning och flertalet utomhusmöjligheter som utegym och motionsspår. Under vinterhalvåret, om vädret tillåter finns möjlighet till skridsko- och skidåkning ute i naturen.

9. Tryggt liv

Täby är en trygg kommun och arbetar för att förbli en sådan. Genom initiativ för samverkan arbetas det proaktivt med att bevara trygghetskänslan i kommunen. Trygghet är även ett viktigt inslag då nya bostadsområden tar form i kommunen.

10. Nöjda grannar

Du vet att ditt liv blir trevligare om dina grannar är glada? I Täby skulle närmare 70 % av invånarna rekommendera Täby som plats att bo på (enligt SCB:s medborgarundersökning från 2016). Täby är en kommun att trivas i och där det finns möjligheter för alla.

 

Där ser du – Täby är en toppenplats att bo på. Så varför inte ge dig in på bostadsjakt och hitta ditt drömhem i Täby? Nyfiken på att veta mer? Läs detta.

 

Text: Anna Nöjd